Αλμπαϊράκ: Κρίσιμης σημασίας η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλμπαϊράκ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχί

Νέα στρατηγική προσέγγιση στην οικονομία εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, την ώρα που η τουρκική λίρα συνεχίζει τον κατήφορό της στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο Μπεράτ Αλπμαϊράκ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ότι η νέα προσέγγιση θα είναι βιώσιμη και θα βασίζεται σε μία «νοοτροπία στρατηγικής». Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ακόμη ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει και να γίνει μια οικονομία ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου.

Επίσης, ο Αλμπαϊράκ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας σημείωσε επίσης πως το πρώτο βήμα στη νέα οικονομική προσέγγιση της Τουρκίας θα είναι μια «οικονομική εξισορρόπηση», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια πιο δίκαιη ανακατανομή.


Επιστροφή
στην αρχή