Άλμα... στην Ιστορία από το «θρυλικό» Κασάι! (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΙΟΤΣΑΝΓΚ 2018

O 45χρονος Ιάπωνας Νοριάκι Κασάι έγινε ο πρώτος αθλητής στην Ιστορία που έχει μετάσχει σε οκτώ διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων...

Ο Νοριάκι Κασάι είναι από σήμερα ο μοναδικός κάτοχος ενός πολύ σπουδαίου ρεκόρ, καθώς ο 45χρονος Ιάπωνας έγινε ο πρώτος αθλητής στην Ιστορία που έχει μετάσχει σε οκτώ διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πολύπειρος αθλητής του άλματος με σκι έλαβε σήμερα μέρος στα προκριματικά του ατομικού των ανδρών από χαμηλό βατήρα, στο πλαίσιο των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, κατετάγη 20ός μεταξύ 57 συμμετεχόντων με 117.7 βαθμούς και θα διεκδικήσει πλέον ένα μετάλλιο στο αγώνισμα το Σάββατο (10/2).

Ο Κασάι έκανε ντεμπούτο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το... μακρινό 1992, στην Αλμπερτβίλ της Γαλλίας, και από τότε μετέχει ανελλιπώς στο κορυφαίο «ραντεβού» των... παγωμένων σπορ.

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1994, που διεξήχθησαν στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας, ο Κασάι κατέκτησε το πρώτο μετάλλιό του, το οποίο ήταν ασημένιο στο ομαδικό από ψηλό βατήρα. Είκοσι χρόνια αργότερα, στους Χειμερινούς του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, ο Κασάι πανηγύρισε την κατάκτηση ακόμη δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, ένα ασημένιο στο ατομικό από ψηλό βατήρα και ένα χάλκινο στο ομαδικό από ψηλό βατήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Κασάι μοιραζόταν το ρεκόρ της συμμετοχής σε επτά διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με τον Άλμπερτ Ντεμτσένκο. Μετά τους Χειμερινούς του Σότσι το 2014, ο Ρώσος αθλητής του λουτζ αποχώρησε από την ενεργό δράση και άρχισε καριέρα προπονητή.

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, και το γεγονός ότι περίπου το 48% των αθλητών που μετέχουν στους Χειμερινούς της Πιονγκτσάνγκ έχει γεννηθεί μετά τις 9 Φεβρουαρίου 1992, όταν ο Κασάι πραγματοποίησε το πρώτο του άλμα με σκι σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!


Επιστροφή
στην αρχή