Άλλωστε, πιο f****** hypocrite πεθαίνεις!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Δεν εξέραμεν για την αμερικανική βάση, καλό εξέραμεν; Κανένας δεν ήξερε. Για αυτό και εμείς ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε βάση μόνο στους Ρώσους. Καλό!

Ξένες βάσεις, γεωστρατηγικά παιχνίδια, «αχάμπαρες» κυβερνήσεις… Καλά τι πιο κυπριακό; Γιατί ξαφνιάζεστε;

Υπάρχει άραγε κάτι πιο κυπριακό; Υπάρχει, ναι. Η υποκρισία. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί λαοί τόσο συνειδητά υποκριτές όσο εμείς. Θέλετε να δούμε γιατί;

Από μια έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, λοιπόν, αποκαλύπτεται ότι επί τέσσερα χρόνια λειτουργούσε μέσα στις (κυρίαρχες…) Βρετανικές Βάσεις μια βάση για αμερικανικά ελικόπτερα, τα οποία δεν ήταν εκεί και κάθονταν, έτσι;

Έκαναν επιχειρήσεις. Τις οποίες γνωρίζαμε αφού οι πτήσεις φυσικά και αναφέρονταν στο κέντρο ελέγχου πτήσεων της Δημοκρατίας. Μπορεί να μην ξέραμε πού πήγαιναν ακριβώς, αλλά αμερικανικά πολεμικά ελικόπτερα, εδώ, απογειώνονται, πού πάνε; Λογικό το συμπέρασμα. Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούσαν ότι τα έφεραν για βόλτες.

Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει. Σημειώστε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι τα 20 εκατομμύρια τον χρόνο οι Εγγλέζοι τα έπαιρναν, όχι εμείς. Και προς συνέχιση της αποφυγής παρεξηγήσεων δεν θεωρώ ότι θα μας έδινε κανείς λεφτά ή λογαριασμό. Λογικό.

Η αντιπολίτευση φωνάζει επίσης. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε, λέει, η κυβέρνηση; Μα βεβαίως και γνώριζε η κυβέρνηση, τώρα θα δουλευόμαστε και μεταξύ μας επειδή ο Πρόδρομος συνήθισε πλέον είτε να διαψεύδει το πρωί και να επιβεβαιώνει το βράδυ -ενίοτε, ξαναδιαψεύδοντας το πρωί- είτε να λέει πως δεν σχολιάζει;

Ας σοβαρευτούμε. Όμως, η αντιπολίτευση είναι σίγουρη πως το έχει δει καλά αυτό το επιχείρημα; Διότι, δεν γίνεται να το ήξεραν και στο κέντρο ελέγχου πτήσεων και να είναι και στο… Google Earth οι φωτογραφίες των ελικοπτέρων εκεί και να κάνει ότι δεν ήξερε.

Προσέξτε, με αγάπη το λέω. Διότι εάν ήμουν στη θέση της, θα το ξανάβλεπα και θα παραδεχόμουν ότι είμαι υποκριτής και γνώριζα, παρά να παραδεχθώ ότι δεν πήρα καν χαμπάρι. Διότι δεν το λες και τόσο μυστικό όταν είσαι πολιτική δύναμη.

Και καλά τα περδίκια και τα υπόλοιπα είδη της «κεντρώας» Ακροδεξιάς. Η Επαγρύπνηση δεν έχει έναν εκεί στο Κέντρο Ελέγχου, σύντροφοι; Μα πού φτάσαμε πλέον; Είναι πράματα τούτα; Να τα λέτε και δημόσια; Έναν να παρακολουθεί τον ιμπεριαλισμό μέσω Google Earth, τουλάχιστον; Ούτε; Τι ντέκα είναι αυτή; (!)

Το ωραιότερο δε κομμάτι τους αφορά όλους. Το 2015, στο μέσον δηλαδή της περί ης ο λόγος αμερικανικής παρουσίας εδώ, ο απίστευτος εκείνος πρέσβης του καθεστώτος Πούτιν στη Λευκωσία, ο Οσάτσι, είχε εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον του καθεστώτος της Μόσχας για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων.

Τότε, ουδείς έδειξε να ενοχλείται και να απορεί τι συνέπειες μπορούσε αυτό να έχει για την Κύπρο, μια χώρα της ΕΕ και… δυτικότροπη στα χαρτιά τουλάχιστον, και πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει, δεδομένου και του πικρού μας παρελθόντος την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και του Εθνάρχη Big Mak, όχι μόνο τα συμφέροντά μας αλλά και την ίδια την ασφάλειά μας.

Μάλιστα, δημοσκόπηση η οποία είχε γίνει έδειξε πως το 73% ευνοούσε την παροχή τέτοιων διευκολύνσεων στη Μόσχα. Ακολούθησαν βέβαια η ανατροπή των δεδομένων, η επάνοδος στη φάση «οπίσθια και βρακί» στις σχέσεις του Ερντογάν με τον πνευματικό πατέρα της δικτατορίας που εφήρμοσε, τον Πούτιν, και οι μαζικές σφαγές σε πόλεις όπως η Γούτα με την αρωγή ρωσικών ελικοπτέρων στον Άσαντ που τις διενήργησε.

Κανείς δεν αμφιβάλλει για τα εγκλήματα των Δυτικών στο Ιράκ και τη Συρία, ούτε για τις ευθύνες τους. Αλλά, εμείς θα δίναμε ευχαρίστως τη δυνατότητα στους «αδελφούς» Ρώσους να το κάνουν από εδώ, όπως τη δώσαμε στους «κακούς» Αμερικανούς.

Το πρώτο το λέγαμε και περήφανα. Το δεύτερο κοίτα να δεις που δεν το ξέραμε, βρε παιδί μου. Κάνουμε άλλωστε εμείς τέτοια;

Ποτέ! Άλλωστε, πιο fucking hypocrites πεθαίνουμε!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Σκόνη στα μάτια από συρτάρια...

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 16:16 (τελευταία ενημέρωση 16:16)

ΑΠΟΨΗ

Αυτή η δίκη είναι ο καθρέφτης της κοινότητας και της χώρας μας

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 17.12.2018

ΑΠΟΨΗ

Τέλος τα ψέματα για τα λεωφορεία

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 17.12.2018

Επιστροφή
στην αρχή