Αλλαγή ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους - Αυστηρότερες ποινές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε πως το υπουργείο του ετοιμάζει πέντε νομοσχέδια αναθεώρησης των ποινών που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις

Την αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους στα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα, αντί 100 που είναι σήμερα, αλλά και του κατώτατου ορίου από τα 65 χιλιόμετρα στα 80, εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθειας», ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε πως το υπουργείο του ετοιμάζει πέντε νομοσχέδια αναθεώρησης των ποινών που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολάου είπε πως σε κάποιες περιπτώσεις τα πρόστιμα θα είναι διπλάσια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα τριπλασιάζονται. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε περιπτώσεις παραβίασης του ορίου ταχύτητας, από ένα ευρώ που προνοείται πρόστιμο για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο, με τις αλλαγές θα μπαίνουν τρία ευρώ.

Ακόμη, ο υπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο, όποτε αυτό θεωρείται αναγκαίο, να γίνεται κατακράτηση του οχήματος, ή, ακόμη και αφαίρεση της άδειας οδήγησης. 

 


Επιστροφή
στην αρχή