Αλήτες , «Πολίτες», ΟΑΣΕίτες, εδώ είναι Κύπρος ρε!

ΑΠΟΨΗ /ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο κυρ- Κώστας οφείλει να δώσει ακόμα μία από αυτές τις επικές συνεντεύξεις του και να καταγγείλει τους ΟΑΣΕίτες με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει

 

 • Η στήλη εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για την αναίσχυντη προσπάθεια ξένων κύκλων να εμπλακούν στα εσωτερικά της χώρας μας υπονομεύοντας τους θεσμούς. Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που θα μας κάνει υποδείξεις για το τι πρέπει να γίνει με τους δημοσιογράφους του «Πολίτη»; Το γεγονός και μόνο ότι σε αυτό τον οργανισμό μετέχουν 57 χώρες, καταδεικνύει το μέγεθος της προκλητικής παρέμβασης του ξένου παράγοντα.
 • Ο κυρ- Κώστας οφείλει να δώσει ακόμα μία από αυτές τις επικές συνεντεύξεις του και να καταγγείλει τους ΟΑΣΕίτες με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. «Πρόκειται για παρέμβαση που θα έπρεπε να γράφει τοποθέτηση προϊόντος». «Ξέρω ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον ΟΑΣΕ, αλλά δεν είναι της ώρας να αναφερθώ σε ονόματα». «Κάποιοι θέλουν να υπονομεύσουν τον γενικό εισαγγελέα και μένω ώς εδώ». «Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρά τέταρτο, παράγραφος 7 και κάτι του Ποινικού Κώδικα, ο ΟΑΣΕ θα ανακριθεί για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος».
 • Παραλλήλως, ο άτεγκτος Σάκης οφείλει να ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα και να ελέγξει τα οικονομικά του ΟΑΣΕ και των 57 χωρών μελών του. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ΟΑΣΕ εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο της απόσπασης της Σάβιας Ορφανίδου, στην παράσταση του ΘΟΚ στη Σαλαμίνα και ενδεχομένως στις υποθέσεις ΣΑΠΑ και ΤΕΠΑΚ, χωρίς να αποκλείονται και οι διασυνδέσεις με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και το γραφείο Νεοκλέους.
 • Καθήκον έχουν να αντιδράσουν και οι δημοσιογράφοι (ξέρουν αυτοί), που με περισσό θάρρος με άρθρα τους είχαν καταγγείλει τον «Πολίτη» ότι με τη αναδημοσίευση των mails Λοϊζίδου «έβγαλαν το παλούκι» και πήραν «επικίνδυνα μονοπάτια». Πρέπει εμπράκτως να δείξουν την πίστη τους στον κυρ- Κώστα και τον Σάκη. Οι φίλοι, στις δύσκολες στιγμές φαίνονται.
 • Στο κύμα αντίδρασης στις επιθέσεις που δέχονται οι θεσμοί πρέπει να προστεθεί και η Δικαιοσύνη. Οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΕ πρέπει να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να λογοδοτήσουν. Με ποιο δικαίωμα αμφισβητούν το απαγορευτικό διάταγμα που εκδόθηκε εναντίον του «Πολίτη»; Πρόκειται σαφώς για σχέδιο αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να κάνουν τα δέοντα.
 • Πρωτίστως ο ΟΑΣΕ, πριν προβεί σε τέτοιες «αήθεις» (αγαπημένη λέξη του Σάκη) τοποθετήσεις, όφειλε να ενδιατρίψει στις τηλεοπτικές διαλέξεις του γεν. εισαγγελέα και του γεν. ελεγκτή. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι ο κυρ- Κώστας έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπόλογος μόνο στη συνείδησή του; Πώς προσπερνούν τη σαφή τοποθέτηση του Σάκη ότι είναι τα μάτια του λαού;
 • Στον αγώνα για προστασία της Κύπρου από τις έξωθεν ύποπτες παρεμβάσεις οφείλει να εμπλακεί και η τσαρίνα Ελένη, αξιοποιώντας τους φίλους στη Μόσχα. Ας στείλει έναν mail, ένα sms, ας τους μιλήσει στο Skype στην έσχατη ανάγκη. Μπορεί επίσης να τους προσθέσει στην αγωγή που έχει κάνει εναντίον του «Πολίτη» και να τους ζητάει μερικά εκατομμύρια γιατί θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με τη Ρωσία.
 • Οι πιο γελοίοι (με διαφορά) σε αυτή την υπόθεση είναι τα κόμματα, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές. Έβγαλαν τον σκασμό (πλην των Οικολόγων), λες και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τις ανακρίσεις δημοσιογράφων συμβαίνουν σε άλλη χώρα. Ο Ευρωπαίος Αβέρωφ, στον οποίο οφείλουμε την ανάδειξη της τεράστιας μορφής του Σάκη, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο επαναστάτης Άντρος, μάλλον έχει να ασχοληθεί με τη σκληρή αντιπολίτευση. Οι φωτισμένες μορφές του Νικόλα, του Μαρίνου και της Ελένης, μελετούν τη «νέα στρατηγική» έναντι του ΟΑΣΕ.
 • Και ενώ οι θεσμοί κυνηγούν δημοσιογραφικά φαντάσματα, τα δικαστήρια καίγονται, και μαζί τους τα τεκμήρια και η απονομή Δικαιοσύνης. Ποιος έχει την ευθύνη φύλαξης και προστασίας των τεκμηρίων; Τα δικαστήρια; Η Αστυνομία; Η Γενική Εισαγγελία; Κάτι μας λέει πως η ευθύνη για την ασφάλεια των τεκμηρίων ανήκει στην κατηγορούσα αρχή, η οποία στις ποινικές υποθέσεις είναι η Νομική Υπηρεσία του κυρ- Κώστα.
 • Ποιος αποφάσισε ότι αυτό το πολύτιμο υλικό για την απονομή δικαιοσύνης θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας; Κάποιος, επιτέλους, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Εκτός κι αν η καταστροφή τεκμηρίων βολεύει, όπως «βόλεψε» και ο αιφνίδιος θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου.
 • Μπήκε και η σφραγίδα στην επίσημη μετατροπή της Κύπρου σε «Μπανανία». Το μακρύ χέρι του Πούτιν, ο Ιβάν Σαββίδης, στους επίσημους κατά την τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου στη Βουλή! Πίσω του υπουργοί, ξένοι διπλωμάτες και λοιποί. Μετά παρεξηγούνται όταν μας λένε ότι έχουμε γίνει υποκατάστημα της Μόσχας. Ώς που θα φτάσει η ξεφτίλα πια;

 


Επιστροφή
στην αρχή