Ακύρωση διαταγμάτων αποκρατικοποίησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Tο υπουργικό προχώρησε στην ακύρωση των διαταγμάτων για το χαρακτηρισμό ημικρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων ως υποκείμενων σε αποκρατικοποιήσεων

 

Το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε στην ακύρωση των διαταγμάτων για το χαρακτηρισμό ημικρατικών οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων ως υποκείμενων σε αποκρατικοποίηση. Την ίδια ώρα ζητήθηκε από τη Βουλή η αποδέσμευση των κονδυλίων για την αξιοποίηση των κρατικών κατοικιών στο Τρόοδος και την αποκρατικοποίηση του κρατικού λαχείου, ώστε να πληρωθεί το προσωπικό της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων και οι σύμβουλοι των δύο σχεδίων αξιοποίησης. Κατά την ερμηνεία της κυβέρνησης (θεωρεί ότι πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία και όχι για κρατικούς οργανισμούς) μπορεί να προχωρήσει η αξιοποίηση των κατοικιών και του κρατικού λαχείου.
Οι εξελίξεις αυτές είναι συνέπεια της απόφασης της Βουλής να αποκόψει από τον προϋπολογισμό του 2017 τα κονδύλια για την αποκρατικοποίηση ημικρατικών οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων και να παγώσει τα κονδύλια για όλες τις υπόλοιπες ενέργειες.

Η Cyta
Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι παύει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Cyta, ενώ σε ότι αφορά τις ενέργειες για την πώληση της Cyta Hellas, αυτές θα προχωρήσουν από τη μητρική, τη Cyta στην Κύπρο, και όχι από τη Μονάδα Αποκρατικοποίησης.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη Cyta (μάλιστα υπάρχει η βούληση για πρωτοβουλίες) και είναι έτοιμη να ξαναφέρει νομοσχέδιο για τη μετατροπή της Cyta σε ιδιωτική εταιρεία. Πρόθεση είναι να περιλαμβάνεται και διάταξη που θα προβλέπει ότι  Cyta θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησιακό έλεγχο του κράτους, ικανοποιώντας και σχετικό αίτημα της πλειοψηφίας των κομμάτων.

Λιμανι Λάρνακας 
Τέλος, σε ότι αφορά το λιμάνι Λάρνακας η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να προχώρησει η αξιοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν με την ανάπτυξή του.

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Κύπρου και φέτος στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Πολίτης News, 15:49 (τελευταία ενημέρωση 15:49)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν προς Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Θα λογοδοτήσετε»

Πολίτης News, 15:30 (τελευταία ενημέρωση 15:30)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοταχώς για κοινό υποψήφιο ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη

Πολίτης News, 15:29 (τελευταία ενημέρωση 15:29)

Επιστροφή
στην αρχή