Ακιντζί: Δεν υπάρχουν εποικοδομητικές εισηγήσεις από την ε/κ πλευρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ο Μουσταφά Ακιντζί σημειώνει πως «δεν υπάρχουν εποικοδομητικές εισηγήσεις. Υπάρχουν μόνο προσπάθειες να επιβληθούν προϋποθέσεις»

Υπάρχει δυστυχώς από την ελληνική πλευρά μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, προσθέτοντας πως «ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει πως έκανε μια θετική και εποικοδομητική εισήγηση. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός».

Ο Μουσταφά Ακιντζί σημειώνει πως «Δεν υπάρχουν εποικοδομητικές εισηγήσεις. Υπάρχουν μόνο προσπάθειες να επιβληθούν προϋποθέσεις για συνομιλίες στη Γενεύη. Η πρόταση είναι να τελειώσει πρώτα το εδαφικό, μετά η ασφάλεια και οι εγγυήσεις και μετά να κλείσουν τα υπόλοιπα κεφάλαια».

Ο κ. Ακιντζί συνεχίζει πως η πρόταση Αναστασιάδη είναι αντίθετη προς τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και της συμφωνίας στην Διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου 2017, καθώς και πως ανέφερε στον κ. Αναστασιάδη πως κανένας Τ/Κ ηγέτης δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια προσέγγιση.

Δεν είναι δυνατόν πλέον να λειτουργήσει η προσέγγιση του κλεισίματος ενός θέματος πριν πάμε στο επόμενο, σύμφωνα με τον Τ/Κ ηγέτη.

Πρότασή του, σημειώνει, είναι να οριστεί μια ημερομηνία εντός Ιουνίου για την Διάσκεψη της Γενεύης και μέχρι εκείνη την ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες να υπάρξει πρόοδος. 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστηρός με όλους χαλαρός στα δικά του

Πολίτης Sports, 02:55 (τελευταία ενημέρωση 02:55)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιμένουν καπνό από την Άγκυρα

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επτά νεκροί και 70 τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα στη Μόσχα

Πολίτης News, 29.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή