Άγρια κόντρα για τη λεωφόρο Τσερίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Urban Cyprus και της «ομάδας πρωτοβουλίας λεωφόρου Τσερίου, με αφορμή το νέο θανατηφόρο στη λεωφόρο Τσερίου

Η Urban Cyprus έχει 5 χρόνια που βγάζει ανακοινώσεις για να γίνει άμεσα το έργο της Τσερίου, σε αυτά τα 5 χρόνια χάσαμε αρκετούς ανθρώπους σε αυτό τον δρόμο που εσείς ακυρώσατε της «ομάδας πρωτοβουλίας λεωφόρου Τσερίου» μαζί με τις ευλογίες του Δημαρχείου Στροβόλου, αναφέρει σε απάντηση της προς την ομάδα πρωτοβουλίας λεωφόρου Τσερίου, η οργάνωση Urban Cyprus.
 
Και διερωτάται τι μπορεί να πει η ομάδα πρωτοβουλίας για την μητέρα που παρασύρθηκε έξω από τον παιχνιδότοπο πέρυσι αλλά και για τους άλλους τόσους που απλά δεν απεβίωσαν και έμειναν ανάπηροι η με πολλαπλά τραύματα.
 
Στην ανακοίνωση της η Urban Cyprus αναφέρει ότι το σημείο εκεί υπάγεται στον Δήμο Στροβόλου (συμβολή Τσερίου με Ιπποκράτους) και επικρίνει την ομάδα πρωτοβουλίας ότι θέλει να παραμείνει η σημερινή άναρχη κατάσταση και αυτό φαίνεται από τα αιτήματα της να αφαιρεθεί η διαχωριστική νησίδα και να γίνει ζωγραφιστή ώστε κάποιοι να κάνουν επαναστροφές, να σταθμεύουν στα πεζοδρόμια και σε αντίθετη φορά έξω από τα καταστήματα.

«Ναι ο κόσμος να αποφεύγει την Λεωφόρο Τσερίου διότι βάζουν σε κίνδυνο την δίκη τους ζωή και των άλλων λόγω του ότι ο δρόμος δεν πληροί κανένα ευρωπαϊκό πρότυπο οδικής ασφάλειας. Και είτε είναι στα όρια του έργου είτε όχι εμείς θίξαμε ότι η Τσερίου στο σύνολο είναι τριτοκοσμική από το Τσέρι μέχρι και το Δημαρχείο Στροβόλου» προσθέτει η Urban Cyprus και διερωτάται γιατί η ομάδα πρωτοβουλίας ενοχλήθηκε και κατηγορεί την Urban Cyprus για δήθεν εκμετάλλευση.
 
«Ενοχληθήκατε μάλλον που είπαμε την αλήθεια και λέμε στον κόσμο να αποφεύγει ένα δρόμο καρμανιόλα; Σας νοιάζει η ασφάλεια του κόσμου η το συμφέρον των καταστημάτων σας; Αν το έργο άρχιζε το 2014 σήμερα θα ήταν έτοιμο και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αφού και το σημείο από την Ιπποκράτους μέχρι Πεύκου θα είχε ενταχθεί στο έργο μετά από αίτημα του Δήμου Λακατάμειας» συμπληρώνει η Urban Cyprus.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η «ομάδα πρωτοβουλίας λεωφόρου Τσερίου», ανέφερε πως «Είναι λυπηρό που η συγκεκριμένη οργάνωση έχει «ξεχάσει» να αναφέρει ότι το σημείο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο συνάνθρωπος μας δεν έχει σχέση με το εμπορικό κομμάτι της Τσερίου, στο οποίο προγραμματίζεται να γίνει ανάπλαση. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μετά τον κυκλικό κόμβο με την Σπύρου Κυπριανού, στα σύνορα δήμων Στροβόλου, Λακατάμιας, Λατσιών και Τσερίου.
 
Όσον αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου, οι πρώτοι που αγωνιούμε να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί άμεσα, με ένα ορθό και σύγχρονο τρόπο, είμαστε εμείς οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι επί της οδού που βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα από την ακαταλληλότητα του δρόμου.
 
Καλούμε την συγκεκριμένη οργάνωση όπως ενώσει τη φωνή της με την δική μας, ούτως ώστε να ασκήσουμε την απαραίτητη πίεση προς τους αρμόδιους για να προχωρήσουν άμεσα σε σχεδιασμό και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Εκτός και αν θέλουν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, η οποία ενισχύει τις υποψίες ότι πίσω από την συγκεκριμένη οργάνωση κρύβονται συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετούνται από την δημιουργία αυτοκινητόδρομου επί της οδού Τσερίου».


Επιστροφή
στην αρχή