Αγία Νάπα: Τον άφησε παράλυτο για ένα φιλί...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Νεαρός Ρώσος παραθεριστής έχασε τον αυτοέλεγχό του και θόλωσε το μυαλό του όταν είδε τη συμβία του να φιλιέται με Ελληνοκύπριο

Του προκάλεσε βλάβη στον εγκέφαλο επειδή τον είδε να φιλά τη συμβία του… Η απίστευτη και συνάμα τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε τον Απρίλιο του 2017 στην Αγία Νάπα. Νεαρός Ρώσος παραθεριστής έχασε τον αυτοέλεγχό του και θόλωσε το μυαλό του όταν είδε τη συμβία του να φιλιέται με Ελληνοκύπριο.

Τους πλησίασε και με ένα κτύπημα στον λαιμό προκάλεσε μερική αναπηρία σε 49χρονο Λευκωσιάτη. Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας βρέθηκε χθες ο 24χρονος Alexander Ozhigov, o οποίος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκαν στο δικαστήριο από τον δημόσιο κατήγορο Αντώνη Αντωνίου, ο 49χρονος είχε μεταβεί σε μπιραρία της Αγ. Νάπας για διασκέδαση μαζί με φίλο του. Εκεί γνώρισε τη Ρωσίδα συμβία του κατηγορουμένου που ήδη είχε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά και η οποία δεν του ανέφερε ότι βρισκόταν στην Κύπρο μαζί με τον σύντροφό της. Ο 49χρονος Λευκωσιάτης φλέρταρε με την κοπέλα και σε κάποια στιγμή αναχώρησαν μαζί από την μπιραρία.

Ενώ βρισκόντουσαν σε δρόμο, κοντά στο διαμέρισμα της κοπέλας, άρχισαν να φιλιούνται. Ο κατηγορούμενος τους είδε, έτρεξε κοντά τους και κτύπησε τον παραπονούμενο στον λαιμό. Στη συνέχεια πήρε τη φιλενάδα του και αναχώρησαν. Το συμβάν καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Ο 49χρονος δεν είχε τις επόμενες μέρες οποιαδήποτε σύμπτωση από το κτύπημα που δέχθηκε. Μετά, όμως, από πάροδο πέντε ημερών, όταν ξύπνησε για να πάει δουλειά δεν μπορούσε να μιλήσει. Στην εργασία του έχασε τις αισθήσεις του, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε κατάσταση αφασίας.

Οι εξετάσεις κατέδειξαν ότι υπήρξε διαχωρισμός της καρωτίδας μετά από το κτύπημα που δέχθηκε. Αυτό οδήγησε σε ισχαιμία και βλάβη στον εγκέφαλο. Παρόλο που υποβάλλεται σε θεραπεία, ο 49χρονος μπορεί να εκφράσει μόνο μικρές λέξεις ή φράσεις και δεν αναμένεται ουσιαστική βελτίωση της κατάστασής του.


Επιστροφή
στην αρχή