Αυτό είναι το ερώτημα που θα τεθεί ενώπιον των μελών της ΟΕΛΜΕΚ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη της, αναφορικά με την κρίση στην Παιδεία

Την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη της, αναφορικά με την κρίση στην Παιδεία.

Διαβάστε επίσης: Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν εντολή από τα μέλη τους για απεργία

Ενώπιον των μελών θα τεθεί το ερώτημα εάν αυτά εξουσιοδωτούν το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης να χειριστεί κατά την κρίση του το θέμα που πρόέκυψε, μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού.

Δημοψήφισμα και οι δάσκαλοι

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμους τόνισε ότι φανερό είναι πως τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ομαλά.

Ανέφερε ακόμη ότι την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν το μεσημέρι Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της οργάνωσης, με αποκλειστικό θέμα την εξουσιοδότηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τα μέλη για λήψη απεργιακών και άλλων μέτρων.

Σημείωσε ότι αποτελεί πραγματικότητα το κλίμα για απεργιακά μέτρα και κλείσιμο σχολείων, «μέχρις να αλλάξει στάση το Υπουργείο Παιδείας».

«Θα διαφανεί», πρόσθεσε, «τις επόμενες μέρες εάν ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα είναι μικρής διάρκειας ή για ολόκληρη τη χρονιά». 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ σημείωσε ότι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ – όπως και ο ίδιος - θα μεταβούν αμέσως μετά τη λήξη των σημερινών  μαθημάτων σε κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς και θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του Υπουργού Παιδείας για «παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών τους ελευθερίων και δικαιωμάτων».

Χθες η Γραμματεία της ΠΟΕΔ ετοίμασε την εγκύκλιο που θα πάει σήμερα στα σχολεία με τις πρώτες οδηγίες, για την πρώτη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εξέφρασε την ετοιμότητα του εκπαιδευτικού κόσμου για μακροχρόνιο αγώνα.

 


Επιστροφή
στην αρχή