Αυτό απέμεινε από το Κυπριακό...

ΑΠΟΨΗ /TZIBASAT

Ασφαλώς και θα συμφωνήσω με το «εκάμαμε κι εμείς πολλά». Και ποιος δεν κάνει στις διενέξεις.Αλλά αυτοί (οι εισβολείς) έκαναν πολλαπλάσια στο τετράγωνο

Για μια ακόμα φορά θα ρωτήσω αναζητώντας έστω και μία απάντηση, ας είναι και υβριστική.

Ξέρει κανένας ποια δικαιώματα μας εξασφαλίζει στο διηνεκές η Τουρκία; Ποια θα είναι τα δικαιώματά μας εάν και εφόσον επέλθει η πολυθρύλητη λύση; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η ονομασία της. Ούτε καν το περιεχόμενό της, που κατά πολλούς θα πρέπει να είναι το ”σωστό”. Όλα είναι λέξεις, δισεκατομμύρια λέξεις που περιστρέφονται πάνω αλλά και μέσα στα κεφάλια μας από το 1963 και μετά.

Ασφαλώς και θα συμφωνήσω με το «εκάμαμε κι εμείς πολλά». Και ποιος δεν κάνει στις διενέξεις. Αλλά αυτοί (οι εισβολείς) έκαναν πολλαπλάσια στο τετράγωνο. Πάει κι αυτό... Δεν αλλάζει τίποτα με τα μεγέθη.

Λοιπόν, θα απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει πραγματικά τι μας προσφέρει η Τουρκία ως δικαιώματα άσκησης πολιτικής επιβίωσης στην όποια Κύπρο θα εγγυηθεί η χώρα αυτή; Ως μελλοντική ελληνική μειοψηφία, θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα ζούμε στην καθημερινότητά μας. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Και πρέπει να απαντήσουν αυτοί που με διάφορες μάσκες αποδέχονται την Τουρκία ως εγγυήτρια τρίτη χώρα. Διότι αυτό είναι το Κυπριακό που απέμεινε. Μια μερίδα Ελληνοκυπρίων δεν έχει πρόβλημα η Τουρκία να παραμείνει εγγυήτρια της ασφάλειάς μας. Δικαίωμά τους, αλλά οι υπόλοιποι που δεν αποδεχόμαστε δεν πρέπει να γνωρίζουμε σε πόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα θα περιοριστεί με την πάροδο του χρόνου ο ελληνισμός της Κύπρου;

Δεν κάνω πλάκα. Θα μπορούσα να αναφέρω και ονόματα Ελληνοκυπρίων πολιτών που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα η Τουρκία να παραμείνει στα όσα σήμερα κατέχει. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, κ.λπ., μένουν μόνον στα προσχήματα και αποφεύγουν να δηλώσουν πως η Τουρκία ως εγγυήτρια τους εμπνέει. Και πάλι δικαίωμά τους, ας το πουν όμως καθαρά κι ας μην ”ξεμπροστιάζουν” τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να το πει αυτός. Και αύριο που ο Πρόεδρος δεν θα το πει ας αρπάξουν την ευκαιρία να το πουν αυτοί. Θέλει... αρετήν και...τόλμην στα προαπαιτούμενά της η εγγυήτρια χώρα.
Λοιπόν, ακόμα μια προσπάθεια. Θα τολμήσει έστω κι ένας (από τους... αρκετούς) Ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου να δηλώσει ότι αποδέχεται την Τουρκία ως εγγυήτρια της... νέας Κύπρου; Διότι αν απέμεινε κάτι από το Κυπριακό, αυτό είναι και τίποτε άλλο.


Επιστροφή
στην αρχή