Αυτοί αποτελούν την τριμελή ερευνητική επιτροπή για Συνεργατισμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Την απόφασή του για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει και θα διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με τον Συνεργατισμό

Την απόφασή του για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής η οποία θα ερευνήσει και θα διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του αναφέρεται πως Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ και μέλη  ο  κ. Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο κ. Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.
       
" Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμος Κεφ. 44, όπως τροποποιήθηκε, αποφάσισε όπως διορίσει Ερευνητική Επιτροπή η οποία να εντέλλεται όπως ερευνήσει και διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα στην Κύπρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ακόμη πως  σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας, η Επιτροπή έχει εξουσία να καλεί οποιουσδήποτε εμπειρογνώμονες οι οποίοι να την συμβουλεύουν σε οποιαδήποτε θέματα της ειδικότητας τους.

Λεπτομερείς όροι εντολής ως προς τα υπό διερεύνηση από την Επιτροπή θέματα, θα περιληφθούν στο σχετικό Διάταγμα το οποίο θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας εντός των προσεχών ημερών, αφού γίνουν προηγουμένως όλες οι απαιτούμενες πρακτικές διευθετήσεις και προεργασίες, έτσι ώστε η Επιτροπή να είναι σε θέση να αρχίσει το έργο που της ανατίθεται, ευθύς μετά τη δημοσίευση του Διατάγματος. 
 
'Οπως αναφέρεται, με τους Όρους Εντολής δεν θα επιβάλλεται χρονικός περιορισμός σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο την οποία θα καλύψει η Έρευνα , οπότε θα επαφίεται στην Επιτροπή να κρίνει το βάθος χρόνου και την χρονική περίοδο της έρευνας η οποία απαιτείται, ανάλογα με τα γεγονότα και την πορεία της Έρευνας.

Η Επιτροπή θα καλείται όπως υποβάλει την αιτιολογημένη έκθεση της εντός της προθεσμίας που τάσσει ο Νόμος, ήτοι εντός 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος, επιφυλασσομένης της δυνατότητας παράτασης, αν καταδειχθεί ανάγκη, για ακόμα 3 μήνες.

Στην ανακοίνωση επισυνάπτονται βιογραφικά σημειώματα του Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής.

Γεώργιος Αρέστης

Γεώργιος Χαραλάμπους

Γιώργος Γεωργίου

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Focus:Δεν αποτελούν ιδιωτική επικοινωνία τα emails των Ζολώτα – Φόλε

Πολίτης News, 16:49 (τελευταία ενημέρωση 16:49)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κυπριακή Αιματολογική Εταιρεία εκτός ΓεΣΥ

Πολίτης News, 16:31 (τελευταία ενημέρωση 16:31)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2η κινητή μονάδα από την Ελληνική Τράπεζα

Πολίτης News, 16:29 (τελευταία ενημέρωση 16:29)

Επιστροφή
στην αρχή