ΑΕΛ: Η... ευχή του Κέρκεζ και το ψάξιμο για μέσο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Η αναζήτηση του ποδοσφαιριστή που θα αντικαταστήσει το κενό του Μάρκο Σοάρες και ο προβληματισμός για το θέμα Ρούμπεν Χουδάρο...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Πέμπτης 12/7)

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία αναχωρεί για τη Βουλγαρία η αποστολή της ΑΕΛ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ο Ντούσαν Κέρκεζ ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί, εάν όχι εντελώς, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της στελέχωσης του ρόστερ.

Βασικά, αυτό το διάστημα ο προβληματισμός του προπονητή των γαλαζοκιτρίνων σχετίζεται με την απόκτηση ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, ενώ την ίδια ώρα ευελπιστεί πώς σύντομα θα δοθεί ένα τέλος στο «σίριαλ» του Ισπανού στράικερ Ρούμπεν Χουράδο.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία περίπτωση, η Ατλέτικο Μπαλεάρες, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα από ξένα ΜΜΕ, το τραβάει μέχρι τα άκρα.

Ο σύλλογος γνωστοποίησε ότι θα καταγγείλει τον ποδοσφαιριστή αφού, όπως υποστηρίζει, ενώ διατηρεί συμβόλαιο μαζί του, αυτός έβαλε την υπογραφή του και στην ΑΕΛ.

Η ισπανική ομάδα έχει προσφύγει στη FIFA κατά του ποδοσφαιριστή, ζητώντας από την παγκόσμια συνομοσπονδία να του επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ και να του αφαιρεθεί η άδεια να παίζει ποδόσφαιρο για έξι μήνες.

Η υπόθεση εξετάζεται από τους νομικούς της λεμεσιανής ομάδας, οι οποίοι θα ενημερώσουν τη διοίκηση για το τι θα πράξει. Στην ΑΕΛ, πάντως, επιμένουν πως όλα έχουν γίνει νομότυπα και δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ επιθυμεί, πάντως, να μην μείνει για αρκετό καιρό ακόμη ανοιχτό το θέμα για να ξεγνοιάζει μια και καλή για τη θέση του στράικερ. Διότι σε περίπτωση που στραβώσει κάτι θα αναγκαστεί να αρχίσει εκ νέου το ψάξιμο για την κάλυψη της θέσης της επίθεσης.

Ο Τιένθα και οι άλλοι

Στο θέμα της απόκτησης μέσου, ένας από τους ποδοσφαιριστές που εξετάζει ο Κέρκεζ είναι ο Φαούστο Τιένθα, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με την Κάντιθ.

Η περίπτωση του Ισπανού δεν είναι η μοναδική, μιας και υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι στη λίστα για τον αντικαταστάτη του Μάρκο Σοάρες.

Αναχωρεί την Τρίτη

Την ερχόμενη Τρίτη η αποστολή της ΑΕΛ αναχωρεί για τη Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και επιστρέφει στις 5 Αυγούστου.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα παρουσιαστούν μπροστά στον κόσμο τους μετά την επιστροφή τους από τη βαλκανική χώρα, όταν θα γίνει η πρώτη επίσημη προπόνηση, καθώς και το καθιερωμένο ετήσιο Fan Day.


Επιστροφή
στην αρχή