Αδίστακτοι λαϊκιστές και ψεύτες είναι. Με αποδείξεις

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Στους ψεύτες δεν απαντά κανείς με λάσπη, όπως «επιχειρηματολογούν» εκείνοι. Απαντά με στοιχεία. Και δείχνει πόσο επικίνδυνοι και αδίστακτοι είναι

Μήπως είναι προδότες τελικά; Μήπως τα παίρνουν από κάπου; Αυτό με ρώτησε με μήνυμα ακροατής στο ραδιόφωνο, με αφορμή τα όσα εξηγούσαμε για τα χθεσινά -και πολύ… δεύτερα δυστυχώς- ψέματα που ακούσαμε για το Κυπριακό από κομματάρχες του «κέντρου».

Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να δεχτώ, έστω και χάριν συζήτησης είναι αυτό. Θεωρώ τεράστιο σφάλμα να μπαίνει κανείς στη διαδικασία της λάσπης, ειδικά όταν η άποψη που καταθέτει γίνεται νυχθημερόν εδώ και χρόνια στόχος της... γκράντε πατριωτικής συνοπαρτζιάς.

Πόσο μάλλον να ρίχνει την ίδια βρομερή λάσπη πίσω σ’ αυτούς που του τη ρίχνουν. Γι’ αυτό δεν αμφισβήτησα ποτέ τον πατριωτισμό κανενός. Και ούτε πρόκειται. Και πέρα από την ηθική διάσταση του πράγματος δεν χρειάζεται να το κάνω κιόλας. Ειδικά όταν τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους...

Τι είχαμε χθες; Είχαμε πρώτον, την πανηγυρική διάψευση της Ιστορίας με την οποία αυτοί οι λαϊκιστές –διότι αυτό είναι και γι’ αυτό επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο νιώθοντας, πολύ σωστά, ότι η λύση θα σημάνει το τέλος των κομμάτων τους- λοιδώρησαν ξανά τον Πρόεδρο και όσους εργάζονται για τη λύση

Οι «δηλώσεις Ερντογάν» για την Κύπρο και τη Θράκη αποδείχτηκαν γκάφα ολκής της ανταποκρίτριας του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Τουρκία η οποία μετέφρασε άρθρο της «Σαμπάχ» αποδίδοντας το σχόλιο στον ίδιο τον Ερντογάν.

Το ελληνικό Υπ. Εξωτερικών το οποίο δεν διασταύρωσε την είδηση με το ίδιο το άρθρο εκδίδοντας μια οργίλη ανακοίνωση κατά της Άγκυρας εκτέθηκε πανηγυρικά και η ανταποκρίτρια απολύθηκε αμέσως.

Εδώ, οι συγκεκριμένοι, ειδικά ο Νικόλας και οι φίλοι του οι οποίοι είχαν κάνει πάρτι με σχόλια και ανακοινώσεις κατά του… Προέδρου Αναστασιάδη, ούτε μίλησαν, ούτε αποκατάστησαν την αλήθεια. Εδώ θα μου πείτε δεν το κάνουν για τα δικά τους ψέματα, όταν τόσο συχνά τους πιάνουμε να ψεύδονται και θα το κάνουν για το ΑΜΠΕ; Σωστά.

Άφησαν τις εντυπώσεις που δημιούργησαν να αιωρούνται χωρίς το παραμικρό σχόλιο την ώρα μάλιστα που συνέχισαν να λένε ψέματα και να παραποιούν τα πάντα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ειδικά, αλλά όχι μόνο αυτόν, να βγαίνει και να αποκαλεί και πάλι ψεύτη τον Πρόεδρο.

Γιατί; Διότι λέει ένα ρεπορτάζ της «Σημερινής» χθες, «αποκάλυψε» μέσω εγγράφου πως οι τέσσερις βασικές ελευθερίες δεν διασφαλίζονται και πως οι Ε/Κ δεν θα μπορούν ούτε να εγκαθίστανται, ούτε να εργάζονται στην τ/κ συνιστώσα πολιτεία μετά τη λύση, αλλά να πηγαίνουν -λέει- μόνο διακοπές!

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ (Λ)Άθως Αντωνιάδης μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση με τίτλο: «Έγγραφο των διαπραγματεύσεων αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά διασφαλίζονται οι τέσσερις βασικές ελευθερίες». Στην πρώτη γραμμή ωστόσο της ανακοίνωσης, φρόντισε να βγάλει την ουρά του απ’ έξω με την αναφορά: «ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ αυτά που καταγράφονται».

Γιατί; Μα διότι, αυτός και η υπόλοιπη παρέα, γνώριζαν πως αυτό που κατέγραφε το έγγραφο ήταν θέσεις! Και μάλιστα στις 15/11/2015 (!). Στο έγγραφο άλλωστε φαινόταν η ημερομηνία. Ναι, πέρσι τέτοια εποχή! Και μήνες ολόκληρους πριν οι δύο ηγέτες φτάσουν στις συγκλήσεις (του καλοκαιριού που μας πέρασε) με τις οποίες ανατράπηκαν όλα όσα ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Εξ ου και το «αν αληθεύει» (sic) το Λ(Ά)θως. Τέτοιο άθλιο επίπεδο, ναι.

Ακόμη χειρότερο όμως ήταν το πολιτικό ήθος του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο οποίος χθες παρέλαυνε από όλα τα ΜΜΕ και έβριζε τον Πρόεδρο ως ψεύτη, διότι λέει, το 4:1 της πληθυσμιακής αναλογίας που συμφωνήθηκε δεν ισχύει, αφού οι 220.000 του μέγιστου αριθμού Τ/Κ που θα λάβουν την ιθαγένεια δεν είναι 4:1 στους Ε/Κ.

Γιατί; Διότι, λέει, οι Ε/Κ είναι μόλις 680.000 με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και συνεπώς ο αριθμός των 220.000 Τ/Κ που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος δεν αντιστοιχεί στο 4:1 (το 78% Ε/Κ στον συνολικό πληθυσμό). Είναι ένα ψέμα το οποίο επιστράτευσε και πιο παλιά. Ποιος θυμάται όμως με όσα ψέματα λέει νυχθημερόν.

Διότι ουδείς βασίζεται στα στοιχεία της Στατιστικής ή την απογραφή. Εμένα, ας πούμε, δεν με κατέγραψαν τότε. Το αδιαμφισβήτητο στοιχείο είναι τα μητρώα του Αρχείου Πληθυσμού τα οποία είναι απολύτως ακριβή με ονόματα και στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά. Και αυτά, καταγράφουν πως οι ανήκοντες στην ε/κ κοινότητα είναι 790.695.

Αυτό είναι το επίσημο, όχι το κατά προσέγγιση της απογραφής. Και με αυτό η αναλογία τηρείται απόλυτα και ο αριθμός μας είναι το 78%.

Ο Νικόλας; Το ήξερε. Απλά ψεύδεται και λαϊκίζει χυδαία. Όπως πάντα κάνει.

Οι Τουρκοκύπριοι; Συνολικά 117.545 πήραν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλες 10.000 δεν αποτάθηκαν για να τη λάβουν. Γύρω στις 15.000 είναι απόγονοι μικτών γάμων Τ/Κ και εκ Τουρκίας και άλλες 25.000 είναι Τ/Κ οι οποίοι μετανάστευσαν μετά την εισβολή.

Σύνολο 167.545 περίπου. Μάξιμουμ αριθμός εποίκων που θα πολιτογραφηθούν είναι γύρω στις 52 χιλιάδες. Και η αναλογία τηρείται.

Μετά τη λύση σε μια χώρα όπου τα σημεία εισόδου σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επικράτεια, αλλά και η χορήγηση υπηκοοτήτων θα είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟ του ομόσπονδου κράτους όχι των συνιστωσών πολιτειών και συνεπώς θα έχουμε ανά πάσα στιγμή πλήρη εικόνα και έλεγχο για το ποιος έρχεται και πώς, μετά λοιπόν τη λύση -κι αυτό συμφωνήθηκε επίσης- προκειμένου να γίνει υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις ένας/ μία εκ Τουρκίας Κύπριος πολίτης, θα πρέπει να πολιτογραφούνται άλλοι τέσσερις εξ Ελλάδος προηγουμένως.

Κάτι που διασφαλίζει για μας την πληθυσμιακή ισορροπία, για πρώτη φορά τόσο απόλυτα μάλιστα.

Δεν τολμώ να σκεφτώ πως ο Νικόλας και οι φίλοι του είναι τόσο άσχετοι ή ανεύθυνοι, ώστε να μην καταλαβαίνουν τόσο ξεκάθαρα πράγματα και αριθμούς.

Εξ ου και σιωπούν, όταν τους τα λένε ξανά και ξανά.

Αντί διόρθωσης όμως, όπως όλοι οι αδίστακτοι λαϊκιστές παντού, καλλιεργούν το φόβο και επαναλαμβάνουν γκεμπελικά τα ψέματά τους ελπίζοντας ότι θα τα περάσουν.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και κανένα άλλο επίθετο δεν θα χρησιμοποιήσω. Τους παραδίδω στην κρίση σας.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Keep calm περιμένοντας το τρυπάνι του «Stena IceMax»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, 09:40 (τελευταία ενημέρωση 09:40)

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή