Ποιος ευθύνεται για τον αξονικό;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ένας πατέρας «έσβησε» χθες το πρωί στην άσφαλτο μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του και λίγες ώρες αργότερα ένα πεντάχρονο κοριτσάκι «χάθηκε»

Το χθεσινό δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του 38χρονου Ζαχαρία Ευριπίδου στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών επανάφερε στην επικαιρότητα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τον αξονικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Ο μοναδικός αξονικός του νοσοκομείου, τέθηκε την περασμένη εβδομάδα εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα όταν τα δύο ανήλικα παιδιά του Ζαχαρίου μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ήταν αδύνατον να εξεταστούν. 

Ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση τα τραύματα ήταν ελαφριά, ωστόσο κανείς μπορεί να αναλογιστεί τις συνέπειες σε περίπτωση που χρειαζόταν η επείγουσα εξέταση βαριά τραυματία. Όπως πληροφορείται ο «Π», ο αξονικός τομογράφος επιδιορθώνεται και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός των ημερών. Ωστόσο να σημειωθεί ότι και σ’ αυτή την περίπτωση, στον αξονικό θα εξετάζονται μόνο οι εσωτερικοί ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά, καθώς ήδη οι εξωτερικοί ασθενείς παραπέμπονται σε ιδιωτικά κέντρα. 

 


Επιστροφή
στην αρχή