Α. Δαμιανού για επεισόδια: Ο Ιωνάς, οι ακροδεξιοί και η κάρτα φιλάθλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κ. Δαμιανού αναφέρει πως «Για την πολιτική ανεπάρκεια και έλλειψη θεσμικής ευθιξίας από τον αρμόδιο Υπουργό χρεώνεται ο απερχόμενος Πρόεδρος»

Ανακοίνωση με την οποία ρίχνει την ευθύνη στην Κυβέρνηση για τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο, εξέδωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Ο κ. Δαμιανού σημειώνει πως η όλα κατάσταση αποτελεί πρόβλημα για τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ αναφέρει μία σειρά από παράγοντες, οι οποίοι οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, η οποία όπως λέει «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα όσα απαράδεκτα και καταδικαστέα έγιναν ψες στη Λεμεσό, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα αποφάσεων, πράξεων και παραλείψεων που επέτρεψαν, εξέθρεψαν και υπέθαλψαν τον χουλιγκανισμό και τη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα. Όταν άνθρωποι μετατρέπονται από φίλαθλοι σε φορείς βίας, είναι προφανές ότι η κοινωνία μας έχει πρόβλημα. Όταν μετά από δεκάδες εξαγγελιών του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, είναι προφανές ότι ο κ. Νικολάου έχει πρόβλημα.

Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με το φιάσκο της κάρτας φιλάθλου. Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με ατιμωρησία ακροδεξιών στοιχείων σε συγκεκριμένες κερκίδες και σωματεία. Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με ετσιθελισμό στην επιβολή της απόσυρσης της Αστυνομίας από τα γήπεδα, ωσάν η αστυνόμευση να είναι δουλειά των πολιτών-επιτηρητών γηπέδων. Για τη βία στα γήπεδα χρεώνεται με το ξήλωμα αστυνομικών διευθύνσεων για να υλοποιηθεί το βόλεμα ημετέρων.

Για την πολιτική ανεπάρκεια και έλλειψη θεσμικής ευθιξίας από τον αρμόδιο Υπουργό χρεώνεται ο απερχόμενος Πρόεδρος. Ο κ. Αναστασιάδης διαχρονικά επιδεικνύει απίστευτη ανοχή και παρέχει στον κ. Νικολάου πολιτική κάλυψη. Επομένως αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα στον νευραλγικό τομέα της δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης.


Επιστροφή
στην αρχή