9 έξυπνα tips που ίσως να μη βρείτε σε βιβλία μαγειρικής

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ
Το καλό φαγητό ή γλυκό είναι απόλαυση! Πολλές φορές όμως μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς... που θα υπερβείτε με έξυπνα tips

Δείτε λοιπόν κάποια χρήσιμα τιπς:


1. Αν ξεμείνατε από ζάχαρη
Πολτοποιήστε ένα ψημένο μήλο και λύσατε το πρόβλημα 

2. Πως δεν θα χυθεί το νερό που έβρασε;
Όσο βράζει το νερό, τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό κρατάει το νερό απ' το να ξεχειλίσει.

3. Ξυλάκι γιαούρτι
Αγοράστε ένα πακέτο γιαουρτάκια, τοποθετήστε ξυλάκια για παγωτό στις κλειστές συσκευασίες γιαουρτιού και βάλτε τα να παγώσουν. Θα έχετε τα πιο εύκολα, πιο υγιεινά παγωτά ξυλάκια.

4. Πώς να μάθετε εάν ένα αυγό είναι φρέσκο
Εάν δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι ακόμα καλά, χρησιμοποιείστε αυτό το εύκολο τέχνασμα! Βάλτε το αυγό στο νερό. Εάν το αυγό βουλιάζει, είναι πολύ φρέσκο. Εάν το ένα άκρο του αυγού επιπλέει ελαφρώς, τότε είναι ακόμα καλό, αλλά όχι τόσο φρέσκο. Εάν το αυγό επιπλέει, είναι χαλασμένο και δεν πρέπει να καταναλωθεί.

5. Φρέσκα Βότανα σε παγάκι ελαιόλαδου
Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα χρειαστείτε ξανά βότανα, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ'την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσονται σε λάδι.

6. Κόψτε τροφές με νήμα
Χρησιμοποιήστε άοσμο οδοντικό νήμα για να κόψετε μαλακές τροφές, όπως τα κέικ και τα τυριά.

7. Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλι και τα λαχανικά για σαλάτα
Πλύνετε, στεγνώστε τα και χωρίστε τα σε μερίδες μέσα σε πλαστικές σακούλες. Φυσήξτε μέσα και κλείστε τις καλά. Θα διαρκέσουν περισσότερο και εσείς θα έχετε ήδη μοιρασμένη σαλάτα κι έτοιμη για σερβίρισμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά όταν τα βάζετε σε σακουλάκια.

8. Κατεψυγμένα Σταφύλια
Για να διατηρήσετε το κρασί σας δροσερό, χωρίς χάσει τίποτα από τη γεύση και το άρωμά του, βάλτε στα ποτήρια σταφύλια κατευθείαν απ' την κατάψυξη. Λευκά σταφύλια για το λευκό κρασί και κόκκινα σταφύλια για το κόκκινο κρασί.

9. Χυμώδη λεμόνια
Πριν κόψετε τα λεμόνια και τα λάιμ, κυλήστε τα στον πάγκο με την παλάμη σας, εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση. Αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με κλειστή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας

BUZZLIFE , 18:36 (τελευταία ενημέρωση 18:36)

BUZZLIFE

Εφραίμ - Αριστοτέλους: η πρώτη φωτογραφία της Μελίνας στο instagram

BUZZLIFE , 18:14 (τελευταία ενημέρωση 18:14)

BUZZLIFE

Για ποιο λόγο ο Τραμπ άφησε στη μέση το πρόγραμμά του

BUZZLIFE , 17:58 (τελευταία ενημέρωση 17:58)

Επιστροφή
στην αρχή