83 καταγγελίες σε δύο 24ωρα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Τα ξημερώματα στη Λεμεσό συνελήφθη 38χρονος ο οποίος ήταν μεθυσμένος και παρέσυρε με το όχημά του άλλα τέσσερα αυτοκίνητα.

Σε 83 καταγγελίες προέβη η Αστυνομία τις τελευταίες δύο μέρες, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα ξημερώματα στη Λεμεσό συνελήφθη 38χρονος οδηγός ο οποίος ήταν μεθυσμένος παρέσυρε με το όχημά του άλλα τέσσερα αυτοκίνητα.  Η προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης, στην οποία υποβλήθηκε, λίγο αργότερα, έδειξε 85 μg%, αντί 22 μg%, ενώ όταν υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, δεν έδωσε ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής. Αποτέλεσμα ήταν ο 38χρονος να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση. 
 
Λίγες ώρες νωρίτερα, γύρω στις 8.30μ.μ., σε μια περίοδο της μέρας που οι δρόμοι είναι γεμάτοι με κόσμο, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, εντόπισαν 44χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητό του, στη λεωφόρο Κάππαρη ο οποίος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτικό αλκοτέστ. Η καταμέτρηση του ποσοστού αλκοόλης στην εκπνοή του, κατά την τελική εξέταση, έδειξε 150 μg%, δηλαδή εφτά φορές πάνω από την μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να περάσει το βράδυ του στα κρατητήρια της Αστυνομίας, αφού συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. 
 
Άλλη μια περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, σημειώθηκε στην Πάφο, γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Μέλη της Αστυνομίας, που διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας, στη λεωφόρο Αγαπήνορος, υπέβαλαν σε έλεγχο αλκοόλης 31χρονο οδηγό. Το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης, ήταν 75 μg%, αντί 22 μg%.
 
Όταν ζητήθηκε από τον οδηγό, να υποβληθεί σε τελικό έλεγχο αλκοόλης, έφθασαν στη σκηνή άλλα τέσσερα πρόσωπα. Δύο από τα πρόσωπα αυτά, ένας 33χρονος και μια 32χρονη,  φωνάζοντας και προκαλώντας ανησυχία, προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή της εξέτασης και καλούσαν τον 31χρονο να φύγει από την περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και οι δύο, για αυτόφωρα αδικήματα και να τεθούν υπό κράτηση.
 
Ο 31χρονος τελικά αρνήθηκε να δώσει δείγμα εκπνοής για τη διεξαγωγή της τελικής εξέτασης, με αποτέλεσμα και τη δική του σύλληψη.
 
Συνολικά 37 οδηγοί καταγγέλθηκαν κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Ένας αριθμός, που ανεβάζει τις σχετικές καταγγελίες, κατά το τελευταίο διήμερο στις 83. 


Επιστροφή
στην αρχή