800,000 θάνατοι παιδιών παγκοσμίως λόγω του μη θηλασμού (vid)

BUZZLIFE /HEALTH

Η δρ Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου και η δρ Ουρανία Κολοκοτρώνη τονίζουν την αξία και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και δίνουν πρακτικές συμβουλές

Η παιδίατρος δρ Ειρήνη Παφίτη –Δημητρίου, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού και δρ Ουρανία Κολοκοτρώνη αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού, ήταν φιλοξενούμενες στη χθεσινή εκπομπή του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 «Ζήσε με Υγεία» με τον Χρίστο Λαζανιά.

Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός 2018

 

«Ο θηλασμός είναι θεμέλιο ζωής. Είναι το σύνθημα της φετινής χρονιάς όσον αφορά στους εορτασμούς για το θηλασμό ανά το παγκόσμιο. Τι σημαίνει θεμέλιο ζωής; Ότι ξεκινούμε όσο πιο σωστά μπορούμε τη ζωή των νέων παιδιών. Μιλάμε για θεμέλιο ζωής, όχι μόνο να δώσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη σίτιση αλλά και το πιο δυνατό ξεκίνημα όσον αφορά το ανοσολογικό τους σύστημα,  τη νευροανάπτυξή τους, γιατί ο μητρικός θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή», τονίζει η δρ Παφίτη.

«Ο μητρικός θηλασμός είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες προστασίας και προαγωγής της υγείας των παιδιών. Το τροποποιημένο αγελαδινό γάλα –όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία-  δεν θα φτάσει ποτέ στο σημείο να περιέχει όλα τα στοιχεία που περιέχει το μητρικό γάλα. Είναι η ιδανικότερη τροφή για τα παιδιά μας. Προστατεύει από τις λοιμώξεις, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, προστατεύει από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, τα παιδιά που θηλάζουν έχουν καλύτερη ψυχοσωματική και γνωστική ανάπτυξη, και αναπτύσσουν καλύτερα το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα», σημειώνει η δρ Κολοκοτρώνη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί


Επιστροφή
στην αρχή