5 εκ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα σε 94 κοινότητες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα έργα είναι ώριμα και θα υλοποιηθούν άμεσα, είτε από τα συνεργεία των Επαρχιακών Διοικήσεων με αυτεπιστασία, είτε από ιδιώτες εργολάβους

Τη διάθεση κονδυλίου ύψους €5 εκ.  από τον προϋπολογισμό του 2018, για υλοποίηση 115 μικρών αναπτυξιακών έργων σε 94 κοινότητες, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, στόχος είναι η αναζωογόνηση και ανάπτυξη της υπαίθρου, καθώς και η ενίσχυση των κοινοτήτων, ώστε να  καταστούν εστίες  τουριστικής, πολιτιστικής, γεωργικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στα έργα, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι «με σωστή χρηματοοικονομική διαχείριση και ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων του προϋπολογισμού, δημιουργούμε περιθώριο για αναπτυξιακά έργα στην ύπαιθρο και υλοποιούμε άμεσα ώριμα έργα, αξιοποιώντας εξοικονομήσεις. Βασικός πυλώνας πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η δημιουργία συνθηκών ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης και ευκαιριών επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στην ύπαιθρο. Για την επίτευξη ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης, προωθούνται αναπτυξιακά έργα σε όλες τις περιοχές της υπαίθρου, για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, συμβάλλοντας στην συγκράτηση του υπάρχοντος πληθυσμού, αλλά και στην προσέλκυση νέων κατοίκων στην ύπαιθρο, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά και τον φυσικό μας πλούτο».

Πιο συγκεκριμένα το ποσό των €4.997.700 θα διατεθεί σε 94 κοινότητες, για 115 έργα, στις Επαρχίες ως ακολούθως:

  • Επαρχία Λευκωσίας €1.232.720 για 25 έργα σε 20 κοινότητες
  • Επαρχία Λεμεσού €713.500 για 31 έργα σε 29 κοινότητες
  • Επαρχία Λάρνακας €730.000 για 16 έργα σε 14 κοινότητες
  • Επαρχία Πάφου €1.591.480 για 28 έργα σε 26 κοινότητες
  • Επαρχία Αμμοχώστου €730.000 για 15 έργα σε 5 κοινότητες

Τα ποσά που θα διατεθούν αφορούν σε:

  • Βελτιώσεις δρόμων και κατασκευή/βελτίωση πεζόδρομων, με στόχο την βελτίωση της προσπελασιμότητας των κοινοτήτων και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
  • Πλατείες, πολιτιστικά και άλλα κέντρα, εξωραϊσμό χώρων και κατασκευή/βελτίωση πάρκων και χώρων πρασίνου, με στόχο την διατήρηση, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας, και
  • Αντιπλημμυρικά έργα για αντιμετώπιση προβλημάτων/πλημμυρών από όμβρια ύδατα

Τα έργα είναι ώριμα και θα υλοποιηθούν άμεσα, είτε από τα συνεργεία των Επαρχιακών Διοικήσεων με αυτεπιστασία, είτε από ιδιώτες εργολάβους, στο πλαίσιο υφιστάμενων ή/και νέων προσφορών που θα προκηρυχθούν προσεχώς.

Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι προσπάθεια είναι να αξιοποιηθεί κάθε  πρόσθετο διαθέσιμο ευρώ, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργήσουμε προοπτικές για ανάπτυξη και περιθώριο για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και σχεδίων.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινεζικές μεταρρυθμίσεις ετών 40

ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ, 10:41 (τελευταία ενημέρωση 10:41)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παυλόπουλος:Η λύση δεν μπορεί να εκφεύγει αρχών διεθνούς δικαίου

Πολίτης News, 10:32 (τελευταία ενημέρωση 10:32)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαφές ΥΠΕΞ με Μογκερίνι - Κατρούγκαλο στις Βρυξέλλες

Πολίτης News, 09:47 (τελευταία ενημέρωση 09:47)

Επιστροφή
στην αρχή