4 Φεβρουαρίου 2018 Προεδρικές Εκλογές Χωρίς Δίλημμα!

ΑΠΟΨΗ /CHECΚ POINT
Ο κυπριακός λαός έχει πάψει προ πολλού να έχει το οποιοδήποτε δίλημμα σχετικά με το ποιος από τους 2 υποψήφιους πρόεδρους θα επιθυμούσε να κυβερνήσει

Οι επερχόμενες επαναληπτικές προεδρικές εκλογές χαρακτηρίζονται από ένα πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Ο Κυπριακός Λαός έχει πάψει προ πολλού να έχει το οποιοδήποτε δίλημμα σχετικά με το ποιος από τους δύο υποψήφιους Προέδρους θα επιθυμούσε να τον κυβερνήσει για τα επόμενα κρίσιμα πέντε χρόνια. Η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία των Κυπρίων πολιτών μεταμορφώνεται και γίνεται πλημμυρίδα πολιτικής πλειοψηφίας και διεκδικεί την εξουσία στο πρόσωπο του νυν Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Και όταν ένας Λαός γράφει με αυτόν τον τρόπο τη δική του ιστορία είναι δύσκολο να συνεκτιμηθούν οι καταλυτικές πραγματικά διαστάσεις της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι ο νοικοκύρης και περήφανος Κυπριακός Λαός, θα εναποθέσει τις τύχες του, των παιδιών του και των επόμενων γενεών στον θεμελιωτή της νέας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κύπρου, τον Πρόεδρο όλων των Κυπρίων, που ακούει στο όνομα Νίκος Αναστασιάδης. Στη μνήμη του Κυπριακού Λαού ξυπνούν έντονα οι εφιαλτικές πραγματικά ημέρες και στιγμές της πενταετίας 2008-2013 με έναν άλλο Πρόεδρο. Ας σκεφτεί ο Κυπριακός Λαός, σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν σήμερα, αν δεν υπήρχε το κόμμα, που πραγματικά υπερασπίζεται τα γνήσια και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Κυπριακού Λαού και ιδιαίτερα των ασθενέστερα κοινωνικών τάξεων, που δεν είναι άλλο από τον ΔΗ.ΣΥ.! Ας σκεφτεί ο Κυπριακός Λαός σε ποιες ολέθριες καταστάσεις θα οδηγείτο, αν δεν υπήρχε στην εξουσία ο ΔΗ.ΣΥ. και στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης!

Εγκληματικά ερασιτέχνες πολιτικοί διέλυσαν την οικονομία μας, την κοινωνική συνοχή και ανατίναξαν συθέμελα με την ολέθρια οικονομική πολιτική τους και την κοινωνία και το κράτος! Παρέλαβαν ένα κράτος με τεράστια οικονομικά πλεονάσματα και παρέδωσαν κράτος οικονομικά παραλυμένο, βορά και έρμαιο στις ορέξεις των ξένων πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων, ένα κράτος χρεοκοπημένο και παντελώς αναξιόπιστο. Πλήρης στασιμότητα παραγωγικών επενδύσεων δημοσίων και ιδιωτικών. Απροσπέλαστοι φραγμοί για πιστώσεις στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες της χώρας μας, που αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της οικονομικής μας ανάπτυξης.

Δε χρειάστηκε πολύς καιρός και φάνηκαν ανάγλυφες, οι διαρθρωτικές αδυναμίες, η ανορθολογική ανάπτυξη και ο ανύπαρκτος ορθολογικός οικονομικός προγραμματισμός τους. Πίστεψαν τότε, κάποιοι αφελείς ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ακολουθούσε μια υπερήφανη οικονομική πολιτική κόντρα στις επιταγές των διεθνών αγορών και τα μηνύματα της τότε παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Παρά τις εκκλήσεις του ΔΗ.ΣΥ. για να παρθούν έγκαιρα και άμεσα μέτρα, ο τότε Πρόεδρος λοιδορούσε τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλώντας τους δημοσίως μανδαρίνους και ισχυριζόμενος δημοσίως ότι η κυπριακή οικονομία θα παραμείνει αλώβητη. Ο κοινοβουλευτικός Υπερ-υπουργός του των Οικονομικών στις απανωτές αγωνιώδεις εκκλήσεις του προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή για να παρθούν έγκαιρα μέτρα, απαντούσε με ύφος απαράδεκτο και αλαζονικό: «Μέτρα δεν παίρνουμε! Μαγκιά μας!» Τζάμπα μάγκες!! Τζάμπα μαγκιές!! Και όταν η πυκνή καυτή λάβα της οικονομικής καταστροφής κατέκλυζε τα σπίτια ολονών μας, καίγοντας τα πάντα, τότε δέησε, ο τότε Πρόεδρος να αναφωνήσει: «φωτιά στα παντζάκια μας»!

Ουδέποτε πέρασε από τη διακυβέρνηση του τόπου πιο επικίνδυνη, πιο σπάταλη αλογίστως κυβέρνηση για τους κρατικούς πόρους και την κρατική οικονομία από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Τα εντελώς άδεια κρατικά ταμεία, τα δημόσια οικονομικά αρκούσαν μόνο για την καταβολή ενός μόνο μηνός για μισθούς και για συντάξεις. Η άμεση καταβολή τοκοχρεολυσίων, η οικονομική ενίσχυση του Συνεργατισμού με πέραν του ενός δις ευρώ, βεβαίως και δυσκόλεψαν σε αφάνταστο βαθμό τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Και έχουν το θράσος όχι μόνο το ΑΚΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να θεωρούν ένοχο για το «κούρεμα» των καταθέσεων και των αξιογράφων τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Αιδώς αχρείοι! Σας καλώ να δείτε το διάγγελμα του Προέδρου προς τον Κυπριακό Λαό το βράδυ της 17ης Μαρτίου 2013. Σας υπόσχομαι δε θα σας κουράσει καθόλου! Είναι διάρκειας μόνο εννέα λεπτών και σαράντα δύο δευτερολέπτων (9:42). Τέσσερις ώρες ο Πρόεδρος σάς καλούσε και σας παρακαλούσε στη Βουλή να αποδεχτείτε την πρόταση του euro group, που προνοούσε την απώλεια τόκων των καταθέσεων μόνο μέχρι δύο έτη! Και η Λαϊκή θα διεσώζετο και η Κύπρου θα παρέμενε χωρίς συνέπειες. Πράξατε το αντίθετο! Βλέπετε το ΟΧΙ, κάποιοι από σας το έχετε στο αίμα σας! Μετά βγάλατε και το δικό σας αφήγημα ότι η πρόταση, που σας κατέθεσε ο Πρόεδρος σε συμφωνία με το  euro group ήταν παράνομη! Ας την ψηφίζατε εσείς και ας ρίχνατε την παρανομία στους ώμους του Προέδρου και του euro group. Ή μήπως θελήσατε να προστατεύσετε το κύρος του Προέδρου Αναστασιάδη; Το απύθμενο προσωπικό σας μένος κατά του Προέδρου σάς τύφλωσε! Θέλατε να οδηγήσετε τον Πρόεδρο σε παραίτηση!

Μας οδηγήσατε στην απόγνωση και στα κοινωνικά παντοπωλεία. Φέρατε τη Βενεζουέλα και την  Κούβα στην καθημερινότητά μας και μας οδηγήσατε στην απόλυτη φτώχεια, δυστυχία και εξαθλίωση. Και έχετε και ένα άλλο κακόγουστο αφήγημα. Το εξής: Φταίει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, γιατί δεσμεύτηκε να απορρίψει κάθε ιδέα περί «κουρέματος». Σας απαντώ: Ο Πρόεδρος ουδόλως γνώριζε ότι πετύχατε κύριοι πρώην κυβερνώντες το ακατόρθωτο! Δηλαδή, ότι δεν αφήσατε στα δημόσια ταμεία του κράτους ούτε ένα ευρώ! Ξύσατε και τον πάτο τους!

Έχετε και ένα τρίτο αφήγημα! Ότι τάχα η οικονομία έπιασε πάτο και γι’ αυτό το λόγο άρχισε να πηγαίνει προς τα πάνω! Δηλαδή, ΕΣΕΙΣ θεωρείτε νομοτέλεια το γεγονός ότι αν μια οικονομία πατώσει, μετά θα αρχίσει η ανάπτυξη! Μα εγώ γνωρίζω πολλές τέτοιες οικονομίες, που είναι στον πάτο για δεκάδες χρόνια π.χ. ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική και δεν γνώρισαν καμία ανάπτυξη και παραμένουν στον πάτο. Δε διερωτάστε το γιατί; Μήπως γιατί τους λείπει ένας ηγέτης όπως ο Νίκος Αναστασιάδης;

Ξανακατεβάζετε ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Μαλά! Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού! Αλήθεια είναι η πρώτη φορά που τον προτείνετε; Κάποιον άλλον θυμάμαι είχατε παρουσιάσει ως πρώτη σας επιλογή γι’ αυτές τις εκλογές, μάλιστα εξέχοντα καπιταλίστα! Εσείς το κόμμα του εργατικού λαού και της εργατιάς! Ο Κυπριακός Λαός έχει ζήσει βαθιά στο πετσί του τη διακυβέρνησή σας! Ούτε τώρα έχετε οικονομικό πρόγραμμα! Ούτε εσείς, ούτε και ο υποψήφιός σας συμπαθέστατος κ. Σταύρος Μαλάς! Αν έχετε, παρουσιάστε το αναλυτικά και πειστικά στον Κυπριακό Λαό. Αυτό που παρουσιάζετε δε λέγεται οικονομικό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Λέγεται: «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Μα πώς να κάνετε κάτι τέτοιο αφού ούτε και τώρα τολμάτε, να αγγίξετε έστω τα αίτια εξ’ αιτίας των οποίων οδηγήσατε τον Κυπριακό Λαό στην χειρότερη οικονομική του εξαθλίωση μετά την Τουρκική Εισβολή.

Δεν είπατε ποτέ και δε θα έχετε ποτέ το θάρρος να πείτε mea culpa. Αντί αυτού επιδίδεστε καθημερινά στην κινδυνολογία, τη λάσπη, το ψεύδος και τη διαστρέβλωση. Προς πείσμα σας ο κατήφορος της οικονομίας έχει προ πολλού ανακοπεί. Δεν είναι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, που μιλά για success story. Είναι οι διεθνείς έγκυροι Οικονομικοί Οίκοι, είναι, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι οι τεράστιες πολλών δις επενδύσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 4,2% και είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρωζώνη. Είναι η μείωση της ανεργίας, είναι η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών παντοπωλείων, είναι η μη αποκοπή μισθών και συντάξεων εκτός αυτής, που εσείς επιβάλατε με το πρώτο μνημόνιο. Είναι η έξοδός μας από το μνημόνιο πολύ νωρίτερα από ό,τι προέβλεπαν και οι πλέον αισιόδοξοι, είναι η παροχή σε όσους πρέπει του ΕΕΕ, είναι η εργασιακή ειρήνη που επικράτησε στον τόπο, είναι η μη επιβολή δεύτερου μνημονίου, προς απογοήτευσή σας, είναι πολλά άλλα! Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έθεσαν πλέον οριστικά και αμετάκλητα τις βάσεις της οικονομίας για την επόμενη πενταετία. Σωστή οικονομική ανάπτυξη στηριζόμενη σε όλες ανεξαρτήτως τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Η πλήρης εξυγίανση της οικονομίας θα είναι ο βασικός στόχος της νέας πενταετίας 2018-2023 του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Έχει το όραμα, έχει τις ικανότητες και το απέδειξε περίτρανα σε καιρούς εξόχως χαλεπούς, έχει τη θέληση, το πείσμα, την επιμονή, την υπομονή, τις γνώσεις, τη μεθοδικότητα, την οργάνωση και διαθέτει πλειάδα ικανότατων στελεχών, για να πάρει τη νέα σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κύπρο ακόμα πιο μπροστά!

Η οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη, η υγεία (ΓΕ.Σ.Υ.), η παιδεία (Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση) και η πάταξη της παραπαιδείας και η αναζωογόνηση της υπαίθρου θα είναι οι πρώτιστοι στόχοι της νέας κυβέρνησης. Επίσης, ο επαναπατρισμός όσων νέων μας κατέφυγαν στο εξωτερικό εξ’ αιτίας της δικής σας «δίκαιης κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο» για εξεύρεση εργασίας, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των μονογονεΐκών οικογενειών και των ασθενέστερα κοινωνικών στρωμάτων, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, η προσέλκυση ακόμα περισσότερων ντόπιων και ξένων παραγωγικών επενδύσεων, η πάταξη της γραφειοκρατίας και του συγκεντρωτισμού, η ψηφιακή διακυβέρνηση στο δημόσιο τομέα, που θα διευκολύνει άφαντα τον μη προνομιούχο Κύπριο πολίτη, αλλά και τους τομείς της οικονομίας ευρύτερα, η περαιτέρω απαλλαγή από φορολογίες (ήδη τρεις σημαντικές καταργήθηκαν), η ενίσχυση του ενεργειακού και γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και στον Παγκόσμιο χάρτη, θα είναι οι κύριοι πυλώνες της νέας κυβερνητικής πολιτικής της προσεχούς πενταετίας του Νίκου Αναστασιάδη, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία πλέον δικαίως να συγκαταλέγεται εις το «Κυβερνείον» των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών κρατών γινόμενη προς αυτά παράδειγμα προς μίμηση. Πέραν των πιο πάνω έχουν ήδη καθιερωθεί και ισχύουν απόλυτα η ηθική συμπεριφορά των πολιτικών και πολιτειακών αρχόντων, η αξιοκρατία έχει πλήρως αποκατασταθεί σε ολόκληρο το δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα και αυτό ας βρεθεί ο οποιοσδήποτε να το αμφισβητήσει. Το τόλμησε και αυτό η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Το πελατειακό κράτος ευτυχώς «απεβίωσε» μια για πάντα! Οι πολιτικοί εραστές του μπορούν στο εξής ανεμπόδιστα να επιτελούν το μνημόσυνό του.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν αποτέλεσαν τα εκ των ων ουκ άνευ, για να πάει ο τόπος μπροστά! Και θα πάει! Γιατί ο Κυπριακός Λαός το αξίζει! Οι νέοι μας το αξίζουν! Η περήφανη, μαρτυρική και ηρωική Τρίτη Ηλικία της Κύπρου μας το αξίζει! Η Κύπρος έχει μέλλον λαμπρό και ελπιδοφόρο! Η Κύπρος προώρισται να ζήσει και θα ζήσει! Το σκοτάδι της πενταετίας του ΑΚΕΛ το διαδέχτηκε το φως! Τη νέα πενταετία Νίκου Αναστασιάδη, το φως, θα το διαδεχτεί ο λαμπρός ήλιος! Η Κύπρος είναι ευλογημένη από το Θεό! Έχει και θα έχει Ηγέτη και για την επόμενη πενταετία! Τον Νίκο Αναστασιάδη!

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

O Λιλλήκας, ο χωρισμός και όσα πρέπει να μάθει ο τόπος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 18:05 (τελευταία ενημέρωση 18:05)

ΑΠΟΨΗ

Οι «εσωτερικοί εχθροί» μας...Του Γιώργου Κουμουλλή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΛΛΗΣ, 16:47 (τελευταία ενημέρωση 16:47)

ΑΠΟΨΗ

Γιατρέ, τι είναι η ψυχή;...Του Γιώργου Τζίβα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΒΑΣ, 14:53 (τελευταία ενημέρωση 14:53)

Επιστροφή
στην αρχή