30 καταθέσεις μετά τις καταγγελίες Φαίδωνος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Αγγελίδη μέχρι τώρα λήφθηκαν περίπου 30 καταθέσεις από πρόσωπα που είχε κατονομάσει στην κατάθεσή του ο κ. Φαίδωνος.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος των εξετάσεων και ανακρίσεων της Αστυνομίας για την υπόθεση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος στο όχημα της μητέρας του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Ο μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα των Χριστουγέννων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο όχημα και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να αξιολογηθεί και ενδεχομένως να ενημερωθεί και η Γενική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, μέχρι τώρα λήφθηκαν περίπου 30 καταθέσεις από πρόσωπα που είχε κατονομάσει στην κατάθεσή του ο κ. Φαίδωνος, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Μέχρι τώρα, είπε ο κ. Αγγελίδης, δεν προέκυψαν στοιχεία για την έκδοση διαταγμάτων σύλληψης ή περαιτέρω έρευνας για κανένα πρόσωπο. Στην κατάθεσή του ο δήμαρχος Πάφου είχε εκφράσει υποψίες για συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό τζόγο, τα ναρκωτικά, το ποδόσφαιρο, την αρχαιοκαπηλία, τις τουρκοκυπριακές περιουσίες καθώς και πρόσωπα τα οποία έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τον Δήμο Πάφου.

Κάποια από τα πρόσωπα που κατέθεσαν μέχρι τώρα ενδέχεται να κληθούν εκ νέου για κατάθεση μόλις η Αστυνομία έχει στα χέρια της και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που έγιναν στα τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέταση του οπτικού υλικού που εξασφαλίστηκε από κάμερες γειτονικών υποστατικών. Ο εκρηκτικός μηχανισμός στο όχημα της μητέρας του κ. Φαίδωνος εκτιμάται πως ήταν μια σαφής προειδοποίηση για τον ίδιο. Αμέσως μετά την έκρηξη, η Αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας του δημάρχου Πάφου και μελών της οικογένειάς του. Τη συμπαράστασή τους στον κ. Φαίδωνος εξέφρασαν όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό Αστυνομίας να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την εξιχνίαση της υπόθεσης.


Επιστροφή
στην αρχή