Δύο χρόνια καθυστέρηση για το νέο γήπεδο της Τότεναμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Το νέο γήπεδο της Τότεναμ δεν αποκλείεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, με την ολοκλήρωση του να εικάζεται περί τα τέλη του 2020...

Το νέο γήπεδο της Τότεναμ δεν αποκλείεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, με την ολοκλήρωση του να εικάζεται περί τα τέλη του 2020.

Οι ιθύνοντες των «πετεινών» είχαν υποσχεθεί να εγκαινιάσουν το νέο γήπεδο της ομάδας, 62.000 θέσεων, στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ αυτό το Σάββατο, ωστόσο οι εργασίες ανέγερσης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Μετά την αποτυχία επίτευξης του πρώτου χρονοδιαγράμματος οι εκτιμήσεις των βρετανικών MME έκαναν λόγο για μεταφορά των εγκαινίων στο τέλος Νοεμβρίου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα «Sun», κάποιες εργασίες για θέματα ασφαλείας του γηπέδου δεν έχουν προχωρήσει και το πρότζεκτ δεν αποκλείεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, με την ολοκλήρωση του να εικάζεται περί τα τέλη του 2020.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως εκατοντάδες εργάτες που δούλευαν για τη κατασκευή αμαξοστοιχίας που θα ένωνε τη πρωτεύουσα της Αγγλίας με το νέο γήπεδο, ως επί το πλείστον ηλεκτρολόγοι, εγκατέλειψαν τη δουλειά τους μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την αμοιβή τους.

Η κατασκευαστική ομάδα του γηπέδου υπολογίζεται ότι κοστίζει περισσότερο σε μισθούς απ' ότι ολόκληρη η ομάδα της Τότεναμ, με συνολικό εβδομαδιαίο μισθό 3.8 εκατομμύρια λίρες έναντι 2.4 εκατομμυρίων λιρών που αμείβονται οι «spurs».


Επιστροφή
στην αρχή